Een webshop is een wonderlijk fenomeen. Er is van alles te koop, maar je kunt niets aanraken. En je weet niet precies van wie je het koopt. Dat geldt ook voor De Penneveer, want ik zie u niet en u ziet mij niet. Om u toch een beeld te geven van De Penneveer, stel ik mij en mijn bedrijf graag aan u voor.

Het begon allemaal in 2007. Ik had een baan, maar vond zowel het werk als de plek waar ik het uitvoerde niet leuk. Daarom besloot ik naast mijn baan een webshop te beginnen. Als kind vond ik winkeltje en postkantoortje spelen al leuk en ik beleef er nog steeds enorm veel plezier aan spullen zo mooi mogelijk in te pakken en postpakketten samen te stellen. Ach, je kunt maar ergens blij van worden…  Daarnaast word ik heel gelukkig van mooie spullen in huis. Het liefst een beetje ouderwets, nostalgisch en zeker bourgondisch van aard.  En zo werden mijn hobby’s mijn beroep en werd De Fluistertuin geboren.

Enkele jaren later werd mijn verzameling oude kantoormaterialen iets te omvangrijk. Met zeven inktstellen op je bureau blijft er weinig plek over om te werken… Dus ik lanceerde een nieuwe webshop: De Penneveer. Hier verkoop ik ouderwetse en antieke spullen voor studeerkamer, (thuis-)bibliotheek en kantoor. In 2017 kwam er een stenen Penneveer bij in Boekel. In 2019 verhuisden mijn winkel en ik tijdelijk naar een prachtig middeleeuws pand in Grave. Met ingang van 1 januari 2020 zijn De Fluistertuin en De Penneveer alleen nog online te vinden. En hoewel ik mijn stenen winkel ontzettend mis, ben ik toch heel blij met deze beslissing: ik was de coronacrisis net voor en ontkwam zo aan de hoge kosten van een pand waar klanten niet naartoe konden komen. Maar het persoonlijke contact met mijn klanten mis ik heel erg. Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet in mijn winkel en zoveel interessante gesprekken gevoerd!

Voortdurend ben ik op jacht naar “nieuwe” artikelen. Die moet ik stuk voor stuk bestuderen, fotograferen, beschrijven, opmeten en wegen en dan toevoegen aan de webshop. Da’s veel werk, maar ik vind het leuk om te doen. In de loop van de jaren heb ik veel kennis opgedaan over ouderwetse studeerkamers, bibliotheken en over antiek in het algemeen. Er is geen opleiding voor, dus de enige manier om het te leren is door te kijken, voelen, bestuderen en te speuren. Bij het beoordelen van een stuk voel ik me soms net Miss Marple. In de loop der jaren heb ik diverse kenners en verzamelaars ontmoet. Van deze mensen heb ik veel geleerd en we raadplegen elkaar over en weer.

Ik vind het belangrijk om mijn kennis te delen met anderen. Daarom ben ik bezig om een boekje samen te stellen met informatie over de producten en materialen waarmee ik te maken heb. Ik geef uitleg over de achtergrond van een stuk en over hoe je het moet onderhouden. Daarbij staat gebruiken en tegelijkertijd bewaren voor het nageslacht centraal. Dit is een langdurig project. Zodra ik het af is (en ik tevreden) komt het boekje te koop in mijn webshops.

Ik wens u veel plezier met uw bezoek aan deze site. Vragen? Neem dan vooral contact met mij op!

Hartelijke groet, Marleen Meulders van Hees 

© 2016 - 2024 De Penneveer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel